אם מתן הכשרות לא חייב שינויים בתהליך הייצור - יתכן וניתן להכשיר בדיעבד, גם למוצרים שיוצרו באותו קו בחודשים לפני מתן הכשרות.
עיקר הבעיות הן במפעלים לא-כשרים, שבהם לזמן קצר מבצעים הכשרה לצורך ייצור כשר, תוך שימוש ברכיבים שונים מהמקובל,
ואחרי כן חוזרים לרכיבים הלא-כשרים.
מה הרכיבים של שמן קנדי?
99.7% שמן לפתית (מזן מיוחד. פטנט קנדי Canada Oil Low Acid),
0.3% E306 (אמנם לא ידוע מה המקור שלו, אבל הוא מיוצר רק מצמחים או חד-תאיים, אז קשה לייצר אותו לא-כשר)
אבל מי שמוסמך לפסוק בשאלה זאת - הם הרבנות הראשית ורב המפעל (שיודע מה נעשה במפעל כדי לספק את התעודה).