קיפוד של הים
New member
סוג של ../images/Emo32.gif - דברים שלא יהיו המפגש הקרוב
או - אפשר עדיין לשנות ... אולי והפעם - תמרים ממולאים נכון - פוסט ארוך - מי שרוצה לדלג ישר למתכון שיחפש את המילה אגממנון בהמשך הפוסט (אני אדגיש אותה ) נכון - אך טיבעי היה לפתוח פוסט זה בפאו דה קג'ו (אמיר ) , אבל את זה הרי כולכם מכירים אבל בחרתי להתחיל דוקא במשהו אחר ... משהו שהוא פיוג'ן שלי לגמרי .. כמו שאתם יודעים אתמול טסה משפחתי היקרה חזרה לברזיל אחרי ביקור מולדת של כשבועיים וקצט ביום שישי שעבר - הזמנתי את כולם לארוחת ערב אצלי ... המתכון של כלל הארוחה היה סגור מראש , מאוד אופייני לי ונותרה לי רק דילמה אחת ... הקינוח הקינוח נהפך לאתגר ברגע שבדיקת מגעילה במיוחד שילתה לגלי שיש לה סכרת הריון אני שידעתי על הנושא מעט מאוד - וסברתי לתומי או טיפשותי שאפשר להגביל את כמויות הסוכר ובכך להתאזן זועזתי להבין שעיקר הבעייה היא דוקא הפחממות - ולא הסוכרים רשימת הדברים שגלי יכולה לאכול בלי למדוד כל גרם מכילה כ 3 פריטים שכולם מבחינתי מצבי צבירה של מיים (מלפפון , קישוא , וחסה ... בערך ) כמעט כל מה שאני אופה מכיל קמח לבן וסוכר - אסור לגמרי או מותר בכמויות מיקרוסקופית בסוכרת לאידיוטים כמוני - מסתבר שסוכרים ופחממות חייבים להיות מדידים , ועדיף נפרדים ככה שרוב המאפים נהפכו ללא רלוונטיים - לפחות עד בדיקת הסכרת לאחר לידתו של פילפל הקטן אז התחלתי לחשוב על קינוחים לא אפויים .... הבחירה הטיבעית היתה פירות העונה (אבטיח , מלון , ענבים ) אני יודע שיש בהם סוכר - אבל לפחות אפשר למדוד אותו בקלות העניין הוא שרציתי מאוד להרשים , רציתי "תודה לדורון על הארוחה" ולא "דורון , יצא אחלה , אבל אלוהים - סחה על הקינוח " אז פתחתי את הארונות וסקרתי את תכולתם היו שם כמו תמיד כמות נכבדת של תמרים (אני מוסיף אותם כמעט לכל מאפה) ... אני התחלתי לחשוב על תמרים ממולאים ... חיפוש אינטרנטי קצר הציג שפע של מילואים לתמרים - החל ב"תמרים ממולאים במרציפן ציבעוני - מתכון מרוקאי מוכר בעיקר במימונה " - נפסל אגב בעיקר בגלל השימוש המאסיבי בצבעי מאכל בו ... עד תמרים ממולאים בבשר עגל טחון ... כמו הרבה מיקרים אחרים - לא ממש הסכמתי למה שקראתי , גמרתי בליבי שאוכל לחשוב על מילוי מוצלח יותר מאלו ... וזה מה שיצא : אגממנון - אמרתי לכם
תמרים ממולאים בפיסטוקים ושקדים .. לוקחים תמרי מג'הול - כ 20 ומגלענים אותם המעבד מזון שמים כ 50 ג"ר פיסטוקים קלופים , 80 ג"ר שקדים קלופים לבנים , כ 100 ג"ר חלבה באיכות טובה ותוכנים הכל לתערובת אחידה לתערובת מוסיפים - כ כף דבש , וכ שתי כפות מיי ורדים , עד שמתקבלת תערובת לחה אחידה עם כפית לוקחים מהתערובת ודוחסים לתוך התמרים המגולענים להגשה ניתן לסדר את התמרים על צלחת בצורת מעגלים אפשר גם לקחת נייר צלופן ולעטוף כל תמר כמו סוכריה הקינוח היה כזאת הצלחה , שעיתדתי אותו למפגש ... בפרק הבא בסיפור "... דברים שלא יהיו במפגש הקרוב ..." - עוגת גבינה לא חוקית בעליל
או - אפשר עדיין לשנות ... אולי והפעם - תמרים ממולאים נכון - פוסט ארוך - מי שרוצה לדלג ישר למתכון שיחפש את המילה אגממנון בהמשך הפוסט (אני אדגיש אותה ) נכון - אך טיבעי היה לפתוח פוסט זה בפאו דה קג'ו (אמיר ) , אבל את זה הרי כולכם מכירים אבל בחרתי להתחיל דוקא במשהו אחר ... משהו שהוא פיוג'ן שלי לגמרי .. כמו שאתם יודעים אתמול טסה משפחתי היקרה חזרה לברזיל אחרי ביקור מולדת של כשבועיים וקצט ביום שישי שעבר - הזמנתי את כולם לארוחת ערב אצלי ... המתכון של כלל הארוחה היה סגור מראש , מאוד אופייני לי ונותרה לי רק דילמה אחת ... הקינוח הקינוח נהפך לאתגר ברגע שבדיקת מגעילה במיוחד שילתה לגלי שיש לה סכרת הריון אני שידעתי על הנושא מעט מאוד - וסברתי לתומי או טיפשותי שאפשר להגביל את כמויות הסוכר ובכך להתאזן זועזתי להבין שעיקר הבעייה היא דוקא הפחממות - ולא הסוכרים רשימת הדברים שגלי יכולה לאכול בלי למדוד כל גרם מכילה כ 3 פריטים שכולם מבחינתי מצבי צבירה של מיים (מלפפון , קישוא , וחסה ... בערך ) כמעט כל מה שאני אופה מכיל קמח לבן וסוכר - אסור לגמרי או מותר בכמויות מיקרוסקופית בסוכרת לאידיוטים כמוני - מסתבר שסוכרים ופחממות חייבים להיות מדידים , ועדיף נפרדים ככה שרוב המאפים נהפכו ללא רלוונטיים - לפחות עד בדיקת הסכרת לאחר לידתו של פילפל הקטן אז התחלתי לחשוב על קינוחים לא אפויים .... הבחירה הטיבעית היתה פירות העונה (אבטיח , מלון , ענבים ) אני יודע שיש בהם סוכר - אבל לפחות אפשר למדוד אותו בקלות העניין הוא שרציתי מאוד להרשים , רציתי "תודה לדורון על הארוחה" ולא "דורון , יצא אחלה , אבל אלוהים - סחה על הקינוח " אז פתחתי את הארונות וסקרתי את תכולתם היו שם כמו תמיד כמות נכבדת של תמרים (אני מוסיף אותם כמעט לכל מאפה) ... אני התחלתי לחשוב על תמרים ממולאים ... חיפוש אינטרנטי קצר הציג שפע של מילואים לתמרים - החל ב"תמרים ממולאים במרציפן ציבעוני - מתכון מרוקאי מוכר בעיקר במימונה " - נפסל אגב בעיקר בגלל השימוש המאסיבי בצבעי מאכל בו ... עד תמרים ממולאים בבשר עגל טחון ... כמו הרבה מיקרים אחרים - לא ממש הסכמתי למה שקראתי , גמרתי בליבי שאוכל לחשוב על מילוי מוצלח יותר מאלו ... וזה מה שיצא : אגממנון - אמרתי לכם