שלום לכולם אני חדש!!!

אור007

New member
../images/Emo147.gifשלום לכולם אני חדש!!!../images/Emo147.gif

שלום לכולם, קוראים לי אור, אני בן 14 מתל אביב. אני ממש שמח שפתחו את הפורום הזה. לפתיחה החלטתי להסביר קצת יותר על רעידת האדמה: רעידת האדמה היא תופעה גיאולוגית, זעזוע בקליפת כדור הארץ העלול לגרום להתמוטטות מבנים, ליצירת סדקים באדמה ולאובדן חיי אדם ורכוש. רעש אדמה נוצר כאשר החומר שבמעמקי כדור הארץ נערך מחדש בשל תהליכים פיסיקליים וכימיים, ואז משתחררים מאמצים מכניים שהצטברו במקומות מסוימים, כמוסבר להלן. גלי רעש האדמה נקראים גלים סייסמיים. הם מתפשטים בתבנית כדורית ממוקד רעש האדמה, הקרוי היפוצנטר וממוקם בעומק הקליפה, או מהנקודה שעל פני הקרקע בדיוק מעל ההיפוצנטר - מוקד השטח של הרעש (אפיצנטר). פגיעת הרעש קשה ביותר במוקד השטח, ולרוב הולכת ופוחתת עם המרחק ממנו. עוצמת הרעש נמדדת בסולם ריכטר . הגלים נחלקים לכמה סוגים, ונבדלים זה מזה במהירותם ובמקורם: 1. גלי primary) P - ראשוני), שהם גלי אורך (תנועת החומר מקבילה לכיוון התפשטות הגל) ומהירותם 9-6 ק"מ בשנייה. 2. גלי secondary) S - משני), שהם גלי רוחב (תנועת החומר ניצבת לכיוון ההתפשטות) ומהירותם 5-4 ק"מ בשנייה. מקורם של שני הסוגים האלה בהיפוצטנר. 3. גלי Love waves) L; על שם א' א' לב, שגילה אותם) הם גלי רוחב שמקורם באפיצנטר ומהירותם נמוכה - פחות מ-4 ק"מ בשנייה - אך דווקא הם עלולים להיות ההרסניים ביותר. גלי R (ע"ש Raleigh) מורכבים יותר, ותנועתם אליפטית. זהו בעיקרון, יש עוד המון מה להסביר... תמונה מצורפת- איזור רעידת האדמה בים המלח (11.02.04)
 

nizanm

New member
שאלות אחדות לאור 007 .

קודם כל: אני רוצה לציין שכתבת אחלה מאמר. חשוב לנו לדעת . שנית: אם לא קשה לך לענות על כמה שאלות שמסקרנות אותי במיוחד. 1. בכמה מילימטרים היתה התזוזה של הלוח המערבי לאורך השבר הסורי אפריקני? 2. בכמה מעלות היתה השתפלות/התרוממות של הלוח המערבי? 2.1 לאורך קו השבר 2.2 לאורך קו החוף שלנו בים התיכון. 3. בכמה מ"מ היתה השתפלות/התרוממות בשפת ים התיכון? 4. האם יש עוד סיכומים ? תודה רבה.
 

אור007

New member
אוקיי.. בינתיים קשה מאוד להעריך...

א. יש לך שאלות מצוינות! ב. מכיוון שהרעידה הייתה לפני יומיים קשה מאוד לדעת פרטים מדוייקים ואני מעדיף לתת פרטים מדויקים כשיגיעו. בכל אופן- 1. אני מניח שבכמה מילימטרים בודדים, בדר"כ לאחר רעידות בינוניות מיקום הלוחות משתנה בהתאם לעוצמת הרעידה. 2. כנ"ל, קו השבר הסורי אפריקאי יודע רעידות אדמה מדי יום אך במדניטודות אשר איננו מרגישים בהם. 3. מבחינת קו חוף הים התיכון התזוזה היא מזערית ביותר. 4. בנוגע להשתפלות הים התיכון, אין לי מושג כרגע. 5. סיכומים נוספים? אני אתן סיכום כללי.. התאריך- יום רביעי 11 בפברואר 2004 בשעה 10:15:01. מיקום גיאוגרפי- 31.68N 35.49E עומק- 25.8 ק"מ אזור- ים המלח/מוות, ישראל. הורגש בעיקר בערים- ירושלים(ישראל), חברון(הגדה המערבית), עמאן(ירדן), ראשון לציון(ישראל). אירועים- 4 בני אדם נפגעו בירדן, התרחשה מפולת בעיר מיין. נזק מזערי לבניינים בירושלים,פתח תקווה,תל אביב ושכם. הורגש מקהיר,מצרים ללבנון. מקווה שעזרתי.. שוב צרפתי תמונה של אזור הרעידה ביום רביעי.
 

אור007

New member
מה זה משנה?

במקום להגיד את כל מה שיכלתי להגיד האנציקלפודיה מסכמת במספר משפטים. זה הרבה יותר נוח.. הקישור יכול לעזור בנוגע לתמונות ולהרחבת המידע אך לא ניתן מזה להבין הרבה על רעידות האדמה.
 
למעלה