מתכון למרק חומוס פרסי
מה צריך? חצי ק"ג חומוס שהושרה למשך הלילה עוף (בלי העור) ו/או גרונות הודו ו/או בשר למרק בצל גדול חתוך לפרוסות גסות ראש שום מקולף ליים פרסי מיובש (רצוי שחור) תבלינים: כמון, כורכום, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (אופציונלי - לא נראה לי שבפרס היתה פפריקה אבל תקנו אותי אם אני טועה). אופן ההכנה (חחחנה כפי שאמרה לנו בזמנו המורה לכלכלת בית): מבשלים במים את החומוס כ-45 ד'. מסירים את הקצף תוך כדי בישול. מאדים קלות את הבשר/עוף עם הבצל עד שמשנים את הצבע. מוסיפים לחומוס. מוסיפים התבלינים, שום, ליים שבור לחתיכות גסות ומים לפי הצורך. מבשלים עד שהבשר והחומוס מתרככים ומתבשלים כדבעי. טעים, קל ובריא. נא לנסות ותת פידבק! שוליה
מה צריך? חצי ק"ג חומוס שהושרה למשך הלילה עוף (בלי העור) ו/או גרונות הודו ו/או בשר למרק בצל גדול חתוך לפרוסות גסות ראש שום מקולף ליים פרסי מיובש (רצוי שחור) תבלינים: כמון, כורכום, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (אופציונלי - לא נראה לי שבפרס היתה פפריקה אבל תקנו אותי אם אני טועה). אופן ההכנה (חחחנה כפי שאמרה לנו בזמנו המורה לכלכלת בית): מבשלים במים את החומוס כ-45 ד'. מסירים את הקצף תוך כדי בישול. מאדים קלות את הבשר/עוף עם הבצל עד שמשנים את הצבע. מוסיפים לחומוס. מוסיפים התבלינים, שום, ליים שבור לחתיכות גסות ומים לפי הצורך. מבשלים עד שהבשר והחומוס מתרככים ומתבשלים כדבעי. טעים, קל ובריא. נא לנסות ותת פידבק! שוליה