מתכון למרק חומוס פרסי

אשאיג

New member
מתכון למרק חומוס פרסי

מה צריך? חצי ק"ג חומוס שהושרה למשך הלילה עוף (בלי העור) ו/או גרונות הודו ו/או בשר למרק בצל גדול חתוך לפרוסות גסות ראש שום מקולף ליים פרסי מיובש (רצוי שחור) תבלינים: כמון, כורכום, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (אופציונלי - לא נראה לי שבפרס היתה פפריקה אבל תקנו אותי אם אני טועה). אופן ההכנה (חחחנה כפי שאמרה לנו בזמנו המורה לכלכלת בית): מבשלים במים את החומוס כ-45 ד'. מסירים את הקצף תוך כדי בישול. מאדים קלות את הבשר/עוף עם הבצל עד שמשנים את הצבע. מוסיפים לחומוס. מוסיפים התבלינים, שום, ליים שבור לחתיכות גסות ומים לפי הצורך. מבשלים עד שהבשר והחומוס מתרככים ומתבשלים כדבעי. טעים, קל ובריא. נא לנסות ותת פידבק! שוליה
 

אשאיג

New member
ושכחתי להוסיף

שאצלנו בבית המרק הזה נקרא: "מרק יום חמישי". יום חמישי הוא יום הנקיונות. שמים הכל בסיר, מנקים את הבית וכשמסיימים לנקות המרק מוכן...
 

niya

New member
אחותי היקרה - כפרה

הלימון נקרא גם "לימון עומאני" ואמא את המרק היתה מבשלת בסיר לחץ (ואז לא מוציאה את הקצף בתחילת הבישול) תקני אותי אם אני טועה
 
למעלה