תגלית החודש
צמח שלא הכרתי את קיומו, עד שתפס מקום של כבוד במדף הצרכניה ובעקבותיו במטבח שלי
שמסתבר ששימש קמיע לוולשים, וגם לצרכי ריפוי ופולחן
ירק מוזר ובצלי -
הכרישה
אז הכנתי כבר סלט, קציצות כרישה, סלט כרישה ותרד, ומרק כרישה.
כולם מעולים (מתכונים יחולקו בשמחה ! )
הכי אהוב עלינו הוא המרק, ממתכון שדגתי ברשת.
אהוב גם על התינוקות !
אז ככה -
מאדים 3 כרישות חתוכות לפרוסות בסיר רחב, בשמן קוקוס (השמן הכי בריא וטעים ומדהים שיש !)
מוסיפים 3-4 תפוח אדמה בינוניים, מיים וכוס מי קוקוס - עדיף מקרטון, טבעי ובלי חומרים משמרים.
מוסיפים שום,
מבשלים עד שמתרכך.
מוסיפים מלח ומגרדים פנימה גינגר.
טוחנים עם מקל קווצ'ר.
להגשה - לפזר על המרק גרגירי אפונה , או קוסברה.
אני מאמינה שאפשר להכין אותו בגרסה חלבית לא פחות מוצלחת, עם חמאה ושמנת
וחוצמהמרק הזה, על הכיריים - מג'דרה לבנונית (בורגול ועדשים), מרק עוף לריפוי האישלי, ומחר - עוף עם פטריות, ואם ירצה השם אז גם חלה.
אוכל לשבת באחריות המשפחה המורחבת (שהחליטה להתכנס לה יחדיו דווקא כשתכננתי על סופש זוגי/משולש בלבד
לפחות ככה שישי פנוי מבישולים !! )
שבת טעים ומבורך !